5 Haziran 2013 Çarşamba

Kazablanka türkçe izle

2. Dünya Savaşı sırasında Fas ın Kazablanka kenti, Hitler den kaçan Avrupa lılarla rengarenk bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine (Humphrey Bogart), şehrin en popüler barını işletmektedir.

Bir gün eski aşkı Ilsa (Ingrid Bergman), direniş lideri kocası Victor Laszlo (Paul Henreid) ile çıkagelir. Amacı Lizbon a, oradan da ABD ye iltica etmektir. Rick, Ilsa ve Victor un şehirden kaçmasını sağlayabilecek tek kişidir( gerekli olan pasaportlara sahip).

Öte yandan Rick in, Victor un yakalanması ya da ölmesi için önemli bir nedeni vardır. Victor un karısı Ilsa, Rick in bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

Sinema tarihinin klasikleşmiş çalışmalarından biri olan Kasablanka, hem unutulmaz bir aşk filmi klasiği olarak hem de Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman başta olmak üzere Claude Rains ve Paul Henreid ın muhteşem oyunculukları ile beyinlere kazınmış bir yapım.

Gösterime girdiği 1943 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo dallarında Oscar aldı.

Kazablanka , 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Film, ABD Film Enstitüsü tarafından 2002 yılında tüm zamanların en iyi aşk filmi seçildi. iyi seyirler diler.. Kazablanka filmini full hd izlemek için http://hizliseyretizle.net/hizli-seyret-5826-kazablanka-izle-turkce-dublaj-full-hd-tek-parca-casablanca.html Güzel Dram Filmini Izle Vizyondaki Dram Filmini Izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder